14 iulie 2010

Putem trai fara a purta nici o masca?


In general sunt "eu" tot timpul.
Consider ca oamenii cei mai adevarati sunt cei care nu se mai folosesc de masti sau cel putin ajung sa uzeze cat mai putine. Dar ca sa realizam asta, nu avem alta solutie decat de a ne forma un caracter real din ceea ce dorim sa aratam superficial, fiecare om poarta o masca intr-un anumit context al existentei sale.
Uneori fiindca ne e frica de respingerea celor din jur, fiindca exista foarte multi oameni pe lume care stiu cum ar trebui tu sa fi (dupa parerea lor) iar cand isi dau seama ca nu esti ceea ce ei ar fii dorit sa fi...te abandoneaza.
Alteori ne cream o masca...si ajungem sa ne amagim pe noi insine crezand ca suntem acea persoana.
Dar...exista un anumit moment cand mastile cad...cand jocurile ies la iveala...si cand inimile sunt ranite de cel ce parea fiind inlocuit de cel ce era cu adevarat.
Viata e un continu bal mascat..deci nu exista spectacole care cer masti si spectacole care nu cer masti...pur si simplu viata cere masti....dar daca vrei rup cateva "spectacole" din viata....serviciul, iesirile cu prietenii,PRIETENIA etc.
O masca are doua taisuri: Fie devenim pana la urma ceea ce vrem sa parem formandu-ne o masca(asta este partea buna), fie reusim doar sa ne pierdem in autoinselaciune, si sa ramanem in spatele unei masti toata viata, pierzand orice legatura cu ceea ce suntem sau ar trebui sa devenim.
Msti...roluri pe o scena. Crearea de identitati. Asa suntem chiar si cand nu recunoastem,ascundem ce nu ne place la noi, aratam ce am vrea sa fim, ascundem lacrimi, slabiciuni, uitam cine suntem. devenim alti oameni.
Nu suntem in stare sa convietuim fara masti pt ca ne este greu sa ne acceptam unii pe altii, asa cum suntem.
Ne permitem sa impartim lumea in doua : sunt oameni pe care ii consideram a fi superiori noua ( pe acestia fie ii apreciem , fie ii invidiem) si sunt oameni care din diverse motive par a fi inferiori statutului nostru.(pe acestia fie ii compatimim , fie ii evitam)
Nu ne face placere sa recunoastem cand suntem slabi. Suntem ipocriti si superficiali in anumite situatii. Suntem oameni.















"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu